A jó hőálló tálak titka

A hőálló, jénai tálak titka

Nagyon kevés háztartás van, ahol ne lenne valmilyen hőálló jénaiA háziasszonyok nagy kedvencévé vált az elmúlt évtizedekben, főleg azóta szerzi be mindenki, amióta a mikrohullámú sütő is aranykorát éli, hiszen a hőálló edényben könnyen melegíthetőek a mikróban az ételek.

A hőálló üvegedény lényege és pozitívumai, hogy sütőben és mikróban is használható, nehezen hűl ki, mindemellett pedig gyönyörű esztétikai látványt nyújtanak a jénaiban tálalt étek. A praktikus és szép konyhai eszköz kiváló ajándék is a család és barátok női tagjai számára, különféle méretekben és formákban is elérhető, tehát biztosan nem lövünk mellé a vásárlással.

Néhány dolgot azért érdemes szem előtt tartani vásárláskor, majd a használat közben. A jénait ne vásároljuk meg vakon, tehát érdemes az üzletben is kibontani és jól átvizsgálni a megvásárolni kívánt hőálló edényt, különben könnyen megeshet, hogy sérültet vásárolunk. Az üveghibák, mint például a légbuborék is veszélyes lehet. A hőálló jénai ugyan rendkívül praktikus és kiváló eszköze a konyhának, ugyanakkor a használat is odafigyelést és körültekintést igényel, hiszen mégiscsak egy üveg tárgyról van szó. Figyeljünk a robbanásveszélyre, ne helyezzük túl meleg sütőbe, mert könnyen szétpattanhat az edény, illetve a forró edényt ne tegyük rögtön hidegre, hiszen ez pont a hirtelen hőváltásra reagál rosszul.

De mit készíthetünk a hőálló jénaiban? – merül fel sokakban a kérdés, amikor meglátják a jénai üvegedényt. A válasz pedig, szinte bármit! Kiváló, nem? A hőálló jénai azért is kiváló, mert tökéletesen használható a sütőben, egyenletesen és lassan melegszik fel, tehát az étel is lassan, de egyenletesen puhul át benne. Készíthetünk benne bármiféle rakott ételt, képzeljük csak el a rakott krumpli rétegeinek gyönyörű összeolvadását, amelyet láthatunk az üvegen keresztül. A zöldségek és a húsok is finomak a jénaiban elkészítve. A hőálló jénai edény pozitívuma még az is, hogy általában van fedője, tehát nem kell az alumínium papírral bajlódni, a fedő pedig szintén átlátszó tehát kiváló esztétikai látványt is nyújt a hőálló jénaiban készült étel. Azért is szeretik a háziasszonyok a jénait, mert nem kell a tálaláson sem aggódni, hiszen a jénai edényben kiválóan mutat az étel, illetve látható hogy mi van benne, a vendég nem érzi úgy, hogy rejtegetnek előle valamit. Tehát a jénai a sütőből kivéve azonnal tálalható, és sokáig melegen is tartja az ételt, csupán a fedőt kell visszahelyezni, miután szedtünk.

Webáruház készítés