Bodzás-limonádé készítés, Grillezési technikák, Csapos italadagolós üveg mustra

Bulikellék mustra: csapos limonádés üveget hol vegyek, és mennyiért?


Az otthoni piknikek, grillezések, gyerekzsúrok, esküvők lassan elengedhetetlen kelléke lesz a csapos limonádés üveg. Megnéztük, hol és mennyiért  vehetünk ilyet.

Az biztos, hogy nagyon látványos, és az árát is be tudja hozni, ha a bolti italok helyett házi gyümölcsös-mentás limonádét, vagy épp jeges teát szolgálunk fel.

A nyár a szabadtéri programok évszaka. Végre nem kell a négy fal között kibámulni az ablakon a szürke télre, egyszerűen csak el kell dönteni, mit szeretnénk: egy spontán pikniket a vízparton a barátokkal, nyáresti grillpartit a kertben vagy egy kis összejövetelt a teraszon finom ételekkel és behűtött italokkal.

Az ilyen eseményekről nem hiányozhatnak a hasznos, mégis designos kiegészítők sem, mint amilyen egy italadagoló. A vintage stílust képviselő kellékek iránti lelkesedés még mindig nem hanyatlik, továbbra is nagy sikere van egy ilyen dizájnos és egyben praktikus kiegészítőnek.

Egyszerűen kezelhető csappal felszerelt, kisebb, de akár egészen nagyméretű italadagolót kínálunk azoknak, akik nem hétköznapi kiegészítőt keresnek a nyári események bárpultjára vagy kínáló asztalára. Az italadagoló lecsavarható kupakkal rendelkezik, így utántölthető gond nélkül limonádéval, különféle frissítőkkel, ezáltal minden vendég maga gondoskodhat az italok újratöltéséről.

Rendelj vintage italadagolót, és kápráztasd el vendégeidet!

Bodzavirág-limonádé: finom, hűsít és még egészséges is....

Szeretem a bodzavirág illatát, ízét és aromáját. Készítettünk már belőle többféle finomságot is (bodzaszörpbodzavirágborbodzás házi joghurtbodzavirágos puding), most pedig a bodzavirág-limonádén a sor. Az a legjobb a limonádékban, hogy friss alapanyagból készülnek főzés és tartósítás nélkül, így teljes mértékben benne maradnak a vitaminok, és az egészségünkre jótékony enzimek, ásványi anyagok...
A bodzavirág-limonádé elkészítése annyira egyszerű, hogy akár teljesen kezdő háziasszonyok is bátran vállalkozhatnak rá, és egy garantáltan finom és hűsítő, ugyanakkor nagyon egészséges italt tehetnek az asztalra egy jó üveg kancsóban, amit betehetünk a hűtőnkbe, hogy minnél tovább élvezhessük a saját magunk által készített limonádénkat. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a kipróbálását, aki alapjában véve szereti a bodzát...

Hozzávalók az bodzavirág-limonádéhoz:
- 6-8 szép nagy bodzavirág
- 3 liter víz
- 2 evőkanál citromsav ízlés szerint, vagy 2 biocitrom ízlés szerint
- 3-4 evőkanál kristálycukor (készülhet mézzel is)
Minden bodza alkalmas emberi fogyasztásra? Nem, csak a fekete bodza. A mérgező rokona, a gyalogbodza nem fogyasztható.

A grillezés két alapvető technikája

Direkt grillezés: az ételt közvetlenül a faszén vagy a brikett fölé helyezzük. Figyeljünk  rá, hogy a faszén (vagy a brikett) és a grillrács között elegendő hely maradjon, hogy az étel ne égjen meg sütés közben.
Indirekt grillezés: a grill közepébe csepegtető tálcát helyezünk, és ennek egyik, vagy mindkét oldalára helyezzük el a faszenet vagy a brikettet. E fölé helyezzük a grillrácsra a húst. Ez a módszer abban az esetben különösen ajánlott, ha nagyméretű, vastag és zsíros hússzeleteket grillezünk, - mint pl. rostélyos. Így elkerülhetjük azt, hogy a  hús lángra lobbanjon vagy megégjen. Egy 26”-os grillen a tálca mindkét oldalán összesen kb. 30 db faszenet vagy brikettet tudunk elhelyezni, amely kb. 45 percnyi grillezésre elegendő. További 45 percnyi grillezéshez. kb. további 9-10 faszénre, brikettre lesz szükség.
 
Hogyan állapítsuk meg az izzó faszén hőmérsékletet, ha nincs hőmérőnk?
Tartsa a tenyerét éppen a grill fölé. Számoljon ezer egyszáztól felfelé egyenként és ha a kezét
  • csak két másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz nagyon forró (kb. 375 fokos),
  • három másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz közepesen forró (kb. 350 fokos),
  • négy másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz közepesen forró (kb. 300 fokos),
  • öt másodpercig tudja ott tartani, akkor a tűz alacsony hőfokú (kb. 250 fokos).
 
  • Csak akkor kezdjünk el faszénen grillezni, ha a szén már nem lángol, hanem parázslik és izzik! A már fehérré vált faszén a legalkalmasabb a grillezésre.
  • A tüzet kis hamu rászórásával is lefolythatjuk, ami arra is jó, hogy hosszabb ideig egyenletes hőt adjon.
  • A sovány hús az erős hő hatására erősen kiszárad és rágós lesz, ezért ha a bepácolt, befűszerezett húst alufóliába csomagoljuk és így sütjük, akkor szépen megpárolódik és nem ég meg. Ha megpárolódott a hús, akkor vegyük le a fóliát és még utána is grillezzük meg egy kicsit!
  • Alufólia használatakor annak matt fele nézzen a parázs felé!
  • Másik megoldás a hatékony sütésre: használjon fedett grillt (pl. faszéntüzelésű grillgombát, vagy gázgrillt), ezekben ugyanis hamarabb megfő a hús és biztos lehet abban, hogy nem ég meg!
  • A húsokat grillezés közben soha ne szúrjuk meg villával, mert kifolyik belőlük az értékes húslé és kiszáradnak. Használjunk inkább lapátkanalat vagy hússütő csipeszt, és azzal forgassunk. A többszöri forgatást is kerüljük.
  • Faszéntüzelésű grillek használatakor a tűz erősségét és ezzel együtt a sütés hőfokát a parázs szét -vagy összehúzásával és a grillrács és a faszén távolságának változtatásával szabályozhatjuk.
  • Fogyasztás előtt a megszenesedett húst vágjuk le az értékes többitől,  mert az egészségre ártalmas policiklikus aromás szénhidrogéneket tartalmazhat.
Webáruház készítés